Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Vit choklad pannacotta med lime och hallonsås

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 10 minuter
Skriv ut

Snabb, enkel och underbart god efterrätt, som är svår att misslyckas med.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Mät upp 4-5 dl grädde i en kastrull, riv i skalet av en limefrukt (fint rivet) och ha i gelesockret.
  2. Smält chokladen antingen i mickron eller över vattenbad, ha i detta i kastrullen med grädden, sockret och limeskalen. Låt koka i ca 30 sekunder. Häll upp i dessertglas eller andra passande formar, ställ kallt i ca 1 ½ - 2 timmar.
  3. Ha i hallonen i en skål, pressa i saften ur limefrukten du rivit skalet av och ha i strösockret, mosa hallonen tills det blivit en sås ställ kallt och ha sedan över den över pannacottan innan servering. Lägg gärna på något blad citronmeliss och några hela hallon för att få en fin dekoration
  4. Smaklig måltid!

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.