- Serverar: 4 portioner
- Tid: 10 minuter
Skriv ut
Snabb, enkel och underbart god efterrätt, som är svår att misslyckas med.
Instruktioner
- Mät upp 4-5 dl grädde i en kastrull, riv i skalet av en limefrukt (fint rivet) och ha i gelesockret.
- Smält chokladen antingen i mickron eller över vattenbad, ha i detta i kastrullen med grädden, sockret och limeskalen. Låt koka i ca 30 sekunder. Häll upp i dessertglas eller andra passande formar, ställ kallt i ca 1 ½ - 2 timmar.
- Ha i hallonen i en skål, pressa i saften ur limefrukten du rivit skalet av och ha i strösockret, mosa hallonen tills det blivit en sås ställ kallt och ha sedan över den över pannacottan innan servering. Lägg gärna på något blad citronmeliss och några hela hallon för att få en fin dekoration
- Smaklig måltid!
Publicerat den
18 januari 2011
Liknande recept
Skriv kommentar