Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Vit chokladkladdkaka med citrus och färskostkräm

 
  • Serverar: 12 portioner
Skriv ut

Vänta inte till födelsedagen. Tårtor är för goda för att bara ätas en gång om året.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smält choklad och smör försiktigt på låg värme då den vita chokladen lätt bränns vid.
  2. Rör försiktigt ner de övriga ingredienserna och häll sedan smeten i 2 runda formar (26 cm i diameter). Grädda i 175 grader cirka 20 minuter. Låt kakorna svalna i formen.
  3. Kräm: Blanda ihop alla ingredienserna till en slät smet.
  4. Bred ett tunt lager av smeten på en av tårtbottnarna och lägg den andra på. Täck in hela kakan med den resterande smeten och dekorera vackert.
  5. Tips: Det blir alltid bäst om man väger ingredienserna. Men på varje förpackning (mjöl, grädde, socker osv) finns en omvandlingstabell

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.