Till den söta, vita kladdkakan passar jordgubbar och en frisk rabarberkompott perfekt.
Instruktioner
- Skär rabarbern i bitar som är 1-2 cm. Koka rabarber, vatten och socker på svag värme utan lock tills rabarbern mosar sig, 5-7 minuter. Låt kallna och blanda i hackad mynta.
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Hacka den vita chokladen. Smält smöret. Ta kastrullen från värmen och lägg i chokladen och rör tills chokladen smält. Vispa ägg och socker poröst. Vispa i chokladblandningen, likör och mjöl.
- Häll smeten i en smord och bröad form med löstagbar kant 24 cm i diameter. Grädda i nedre delen av ugnen 30-35 minuter. Låt kallna.
- Förvara kakan i kylen men låt den stå i rumstemperatur en god stund innan serveringen.
- Garnera med jordgubbar och pudra över florsocker. Servera kakan med rabarberkompott och vispad grädde.
Publicerat den
27 juni 2014
Liknande recept
Skriv kommentar