Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Vitlöksdoftande viltgryta

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 30 minuter
Skriv ut

En härlig gryta från en god vän.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skala, dela och skiva löken tunt. Skölj, dela och skiva fänkålen. Smält lite av fettet i en stekpanna och fräs lök och fänkål tills de blir mjuka utan att de tar färg. Lägg över i en gryta.
  2. Hetta upp resten av fettet. Lägg i det frysta viltskavet och lossa skivorna allteftersom de tinar. Lägg över dem i grytan.
  3. Tillsätt vatten, buljongtärning och peppar. Koka under lock ca 5 min. Stäng av värmen och klicka ner osten och låt den smälta i grytan.
  4. Rör om och smaka av. Servera med kokt, gärna pressad, potatis och en sallad

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.