Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Vitlöksdoftande pasta med kyckling och svamp

 
  • Serverar: 2-3 portioner
  • Tid: 30 minuter
Skriv ut

Väldigt enkel och snabb rätt att laga till!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Mät upp och koka pastan enligt förpackningen, men ta gärna av den något för tidigt. Den får gärna vara ganska ordentligt al dente.
  2. Skär kycklingen i bitar. Stek den i olivolja. Salta och peppra.
  3. Rosta pinjenötterna i en torr stekpanna.
  4. Hacka löken och skiva vitlöken i tunna skivor. Fräs löken i olivolja (ganska mycket, ca 3-4 msk) i en traktörpanna tills den mjuknar, den behöver inte få färg. Skiva champinjonerna tunt och tillsätt dem. Fräs löken och champinjonerna på medelvärme i några minuter så champinjonerna mjuknar.
  5. Tillsätt grädden och kycklingfonden. Hacka basilikan grovt och tillsätt den. Låt puttra någon minut.
  6. Red med maizena till önskad konsistens. Blanda i pastan.
  7. Tillsätt kycklingen och pinjenötterna och blanda ihop. Smaka av med salt och peppar.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.