Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Vitvinsbakad lax med primörer

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

De lättkryddade laxfiléerna pocheras i vitt vin med goda primörer, en elegant och hälsosam måltid.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200 grader. Koka upp lättsaltat vatten i en kastrull och tillsätt potatisen. Låt potatisen koka fem minuter, rinna av väl och svalna lätt. Skär potatisen i tjocka skivor.
  2. Lägg potatisen i en skål tillsammans med margarin, zucchini och bönor. Blanda väl och lägg grönsakerna i en ugnsfast form. Lägg dillen ovanpå. Själv använda jag mig av mer dill.
  3. Lägg laxfiléerna ovanpå grönsakerna och häll över vin och citronsaft,. Täck formen med aluminiumfolie.
  4. Ugnsstek 20 minuter tills fisken och grönsakerna är färdiga. Ta av aluminiumfoliet, strö över persilja och servera.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.