Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Viva Italia!

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 55 minuter
Skriv ut

Välkryddad italiensk kyckliggryta som smakar lika bra till kokt ris som till klyftpotatis.

Ingredienser

Instruktioner

Skölj och torka kycklingen. Dela den i 4 bitar. Hacka de soltorkade tomaterna grovt. Kärna ur chilin och ta bort hinnorna. Skala vitlöksklyftorna. Fräs vitlök och rosmarin i olivolja 1 minut utan att det får färg. Lägg i kycklingbitarna och bryn dem vackert gyllene runt om. Salta och peppra. Späd med vin och tillsätt soltorkade tomater, konserverade tomater, chili och buljong. Låt allt puttra under lock på svag värme ca 45 min eller tills köttsaften är klar. Tillsätt de svarta oliverna och ta upp chilin. Låt allt bli genomvarmt. Garnera med rosmarinkvist.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.