Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Tomatsås

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

En smakrik och god tomatsås à la Italia.

Ingredienser

Instruktioner

Värm upp oljan i en traktörpanna. Tillsätt lök och vitlök, och fräs lökhacket utan att det tar färg. Häll i de passerade tomaterna, basilika, persilja, salt och peppar. Koka upp och smaka av, tillsätt eventuellt extra salt, basilika eller persilja. Koka under lock på låg värme i cirka 1 timme. Tomatsåsen ska ha en ganska fyllig konsistens. Är den för tunn kan du lyfta av locket i slutet av koktiden. Känns den för tjock kan du späda med vatten.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.