Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Whoopie pies med jordnötsfrosting

 
  • Serverar: 12 portioner
Skriv ut

Whoopie pies är dubbla mjuka kakor fyllda med krämig fyllning. En riktig amerikansk klassiker och försvinnande goda! Laktosfria och äggfria.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Sikta ner vetemjöl, kakao, bakpulver, bikarbonat, salt, kanel och vaniljsocker i en skål. Vispa i en annan skål ihop smör, socker och muscovadosocker krämigt och fluffigt. Vispa ner mjölblandningen i smörfluffet tillsammans med yoghurten.
  3. När du har en slät smet utan klumpar fyller du en spritspåse med smeten och spritsar ut 24 klickar på bakplåtspappersklädda plåtar. Du kan även ta hjälp av en glasskopa för att fördela smeten. Grädda kakorna i 12-14 minuter eller tills den är gyllenbruna i kanterna. Ta ut och låt svalna helt.
  4. Jordnötsfrosting: Vispa ihop samtliga ingredienser till frostingen. När du har en slät och fluffig frosting är den klar.
  5. Lägg ut hälften av kakorna. Spritsa ut en klick jordnötsfrosting på varje. Toppa med resterande kakor. Klart!

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.