Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Whoopies med hallonfyllning

(2 kommentarer)  
  • Serverar: 15 portioner
Skriv ut

Dessa whoopies bakade jag och min syster till min 20 års dag. Vi ville bryta traditionen med alla klassiska kakor och gjorde dessa amerikanska kakor. De blev väldigt uppskattade!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 grader, ta fram några plåtar och lägg på bakplåtspapper.
  2. Vispa smöret och sockret pösigt och tillsätt ägg.
  3. Blanda samman de torra ingredienserna i en bunke och rör sedan ner blandningen i vätskan.
  4. Tillsätt försiktigt mjölken, smeten ska kännas stabbig när den är klar.
  5. Klicka ut små högar väl separerade på en plåt. Ungefär 10 stycken per plåt blir lagom.
  6. Grädda kakorna i ca 10 minuter i mitten av ugnen tills de fått lite färg. När kakorna är klara lyfter du över dem på ett galler så att de svalnar ordentligt.
  7. Blanda samman ingredienserna till fyllningen.
  8. Bred eller spritsa på fyllningen på hälften av kakorna, den andra hälften används som lock.
  9. Man kan också dekorera kakorna genom att ringla smält choklad över dem.

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • idaj_2 16 juni 2011

    Hej :) Smakar den ljusa kakan som 7 sorters kakor deg?

  • FridaJernfalt 17 juni 2011

    Det har jag faktiskt ingen aning om, men smeten var väldigt god i alla fall :)

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.