Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Yoghurtcheesecake med persika

 
  • Serverar: 8-10 portioner
Skriv ut

En cheesecake med frisk smak. Saftiga persikoskivor tronar på en krämig yoghurtfyllning med persika och honung ovanpå en smakrik digestivbotten.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Lägg digestivekexen i en matberedare eller mixer och kör till fina smulor. Tillsätt det smälta smöret och mixa väl till en fin smuldeg. Tryck ut smuldegen i en form som är ca 23 cm i diameter och ställ kallt.
  2. Låt persikorna rinna av över en skål och spara 1 dl av juicen. Blanda gelatinpulvret med 2 msk kallt vatten i en liten skål och låt det svälla.
  3. Lägg färskost, honung och yoghurt i en mixer eller matberedare och kör till en slät smet. Häll persikojuicen i en gryta, tillsätt gelatinet och värm under omrörning tills gelatinet har smält. Tillsätt persikojuicen med gelatinet samt de avrunna persikorna till yoghurtsmeten. Mixa med pulsknappen tills allt är blandat men persikorna fortfarande är i bitar.
  4. Häll smeten i formen, släta till ytan och kyl minst i fyra timmar. Garnera med färska persikoklyftor och servera.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.