Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Yoghurtglass med honung och nötter

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Vit och vacker glass som helst serveras nylagad.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Rosta valnötterna och grovhacka dem. Blötlägg gelatinbladen 5 minuter. Ta upp bladen och låt dem smälta på ganska svag värme i en liten kastrull. Rör i yoghurten, 1 dl i taget. Rör i sirapen.
  2. Snabbkyl blandningen under omrörning i vattenbad eller låt den svalna, den får inte stelna. Kör den kalla blandningen i glassmaskin 20 minuter tills den blir glasskonsistens.
  3. Fördela honungen i smaka höga serveringsglas. Strö ett lager nötter ovanpå honungen, Skeda glassen försiktigt över. Garnera med valnötter.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.