Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Zoofes Risgrynsgröt

(4 kommentarer)  
  • Serverar: 10 portioner
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

Den blev jättegod! Fick lite tips av familjen, och kokade ihop min egen gröt.

Ingredienser

Instruktioner

Mät upp ris salt och vatten enligt proportionerna på rispaketet. Lägg i kanelstängerna redan nu. Koka upp och rör om. Koka i ca 10 min. på svag värme utan att röra om. Tillsätt mjölken, grädden, och en kladd mörk sirap. Rör om och koka upp igen. Låt svälla under lock på svag värme i ca 40 min. Rör om ibland. Om gröten är för rinnig, låt svälla lite längre. Om den är för tjock, tillsätt mer mjölk.

Liknande recept

Kommentarer (4)

  • dalatjej35 12 januari 2009

    Jättegod och kommer bli ett ganska ofta tillagat smaskis här hemma :)

  • zoofe 12 januari 2009

    Tack, va kul att du gillade den :) Jag tror faktiskt själv att jag kommer att laga till den även när det inte är jul :P

  • radiohead 19 november 2010

    VILKEN GRÖT!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Helt UNDERBAR...................Alla här hemma åt som besatta, men jag slängde i lite strösocker också. Tack för detta recept!!!!!!!!!!

  • zoofe 20 november 2010

    Åh, tack Radiohead! Va kul att den blev uppskattad!! Nu blev jag själv helt sugen, så det blir nog gröt i kväll ;) Tusen tack för det fina betyget! :D

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.