Goda vegetariska burgare som inte kostar skjortan och går snabbt att göra.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 225 grader.
- Skala och klyfta potatisen. Skala och skär löken i tjocka skivor. Fördela potatisen och löken på en plåt med bakplåtspapper. Ringla över olja och salta. Rosta mitt i ugnen tills potatisen har fin färg med knaprig yta, ca 30 minuter. Ta ut löken tidigare om den ser fin ut i färgen.
- Zucchinibiffar:
Riv zucchinin grovt och lägg i en skål. Blanda med salt och låt stå i ca 5 minuter. Mixa kikärter, ägg, ost och peppar till en grov smet. Krama vätskan ur zucchinin och rör ner i smeten. Forma till 4 biffar. Hetta upp olja i en stekpanna och stek biffarna på medelvärme till fin färg, 6-7 minuter. Vänd först då det blivit en stekyta.
- Värm bröden lätt i stekpannan och fyll med zucchiniburgare, tomat,sallad, den ugnsrostade löken och aioli. Servera med klyftpotatisen
Publicerat den
27 april 2017
Liknande recept
Skriv kommentar