Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Zucchiniburgare med klyftpotatis

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Goda vegetariska burgare som inte kostar skjortan och går snabbt att göra.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Skala och klyfta potatisen. Skala och skär löken i tjocka skivor. Fördela potatisen och löken på en plåt med bakplåtspapper. Ringla över olja och salta. Rosta mitt i ugnen tills potatisen har fin färg med knaprig yta, ca 30 minuter. Ta ut löken tidigare om den ser fin ut i färgen.
  3. Zucchinibiffar: Riv zucchinin grovt och lägg i en skål. Blanda med salt och låt stå i ca 5 minuter. Mixa kikärter, ägg, ost och peppar till en grov smet. Krama vätskan ur zucchinin och rör ner i smeten. Forma till 4 biffar. Hetta upp olja i en stekpanna och stek biffarna på medelvärme till fin färg, 6-7 minuter. Vänd först då det blivit en stekyta.
  4. Värm bröden lätt i stekpannan och fyll med zucchiniburgare, tomat,sallad, den ugnsrostade löken och aioli. Servera med klyftpotatisen

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.