Lätt som en plätt är det att laga denna goda zucchinipannkaka med bara två ingredienser!
Glutenfri och laktosfri.
Instruktioner
- Gör "bandspaghetti" av zucchinin genom att hyvla med en potatisskalare eller grönsakssvarv. Ta inte med den innersta kärndelen. Lägg strimlorna i en sil, häll över salt och blanda runt. Låt stå och rinna av i minst 15 minuter. Krama ur så mycket vätska som det går ur zucchinin.
- Vispa ägget lätt i en bunke och blanda ner zucchinin. Peppra lätt. Hetta upp rikligt med olja i en stekpanna och klicka i zucchinin. Platta ut så att det blir en tunn pannkaka och stek på hög värme i ca 5 minuter. Tillsätt mer olja om det behövs. Vänd när pannkakan är gyllenbrun på undersidan, enklast genom att lägga ett fat på pannkakan och vänd på stekpannan. Skjutsa sedan tillbaka pannkakan i stekpannan och grädda tills den är gyllenbrun på undersidan.
- Dillyoghurt:
Riv vitlöksklyftan och blanda med matlagningsyoghurt, dill och citron. Smaka av med salt och peppar.
- Servera pannkakan varm med dillyoghurt och en krispig sallad.
Publicerat den
28 november 2016
Liknande recept
Skriv kommentar