Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Zucchinipannkaka med dillyoghurt

 
  • Serverar: 1-2 portioner
Skriv ut

Lätt som en plätt är det att laga denna goda zucchinipannkaka med bara två ingredienser! Glutenfri och laktosfri.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Gör "bandspaghetti" av zucchinin genom att hyvla med en potatisskalare eller grönsakssvarv. Ta inte med den innersta kärndelen. Lägg strimlorna i en sil, häll över salt och blanda runt. Låt stå och rinna av i minst 15 minuter. Krama ur så mycket vätska som det går ur zucchinin.
  2. Vispa ägget lätt i en bunke och blanda ner zucchinin. Peppra lätt. Hetta upp rikligt med olja i en stekpanna och klicka i zucchinin. Platta ut så att det blir en tunn pannkaka och stek på hög värme i ca 5 minuter. Tillsätt mer olja om det behövs. Vänd när pannkakan är gyllenbrun på undersidan, enklast genom att lägga ett fat på pannkakan och vänd på stekpannan. Skjutsa sedan tillbaka pannkakan i stekpannan och grädda tills den är gyllenbrun på undersidan.
  3. Dillyoghurt: Riv vitlöksklyftan och blanda med matlagningsyoghurt, dill och citron. Smaka av med salt och peppar.
  4. Servera pannkakan varm med dillyoghurt och en krispig sallad.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.