Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Grön ärtsoppa med hummer och dillyoghurt!

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 40 minuter
Skriv ut

Jättegod förrätt!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Rensa och skala hummern och skär köttet i mindre bitar. Dela upp i fyra portioner.
  2. Finhacka dillen och blanda den med yoghurt. Smaka av med salt.
  3. Skala och hacka lök och vitlöken. Fräs i olivoljan i en kastrull utan att den tar färg. Häll på vin och buljong och koka i fem minuter.
  4. Häll på mjölk och grädde. Koka upp och tillsätt ärtorna, låt koka en minut och mixa sedan soppan slät. Smaka av med salt om det behövs. Kyl ned soppan. Hit kan förberedas!
  5. Soppan är jättegod både kall och varm. Servera soppan som du föredrar med en klick dillyoghurt och hummer.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.