En vegetarisk variant av den klassiska maträtten från Italien. Det är viktigt att servera med saffransris och tomatsås till en klassisk piccata.
Instruktioner
- Sås:
Skala och hacka lök och vitlök. Skär bort stjälkfästet från tomaterna, dela dem och krama ur kärnorna. Skär tomaterna i tärningar. Fräs lök och vitlök i olivoljan i en kastrull. Rör ner tomatpurén, låt det fräsa någon minut. Tillsätt tomattärningarna och buljongen och koka sakta ca 20 minuter. Mixa såsen slät. Smaka av med salt och peppar.
- Piccata:
Skär bort ändarna på zucchinin och dela dem. Skär varje halva i cm-tjocka skivor på längden. Använd gärna en mandolin för att få jämna fina skivor. Salta ur skivorna på båda sidor och låt stå i rumstemperatur i ca 15 minuter, så kommer majsstärkelsen att fästa bra. Vispa upp äggen lätt och blanda dem med parmesanosten.
- Torka av zucchiniskivorna med hushållspapper och vänd dem först i majsstärkelsen och sedan i äggblandningen. Paneringen ska vara rinnig för bästa resultat.
- Stek skivorna i en blandning av smör och olivolja. När smöret har slutat fräsa så är det dags att lägga i zucchinin. Använder du enbart olivolja är det lätt att oljan blir för het. Stek sakta på medelhög värme i ca 3 minuter per sida, så zucchinin blir genomstekt och paneringen inte får för mycket färg. Krydda med peppar.
- Servera zuccinipiccatan med tomatsås, avorioris (kokt med saffran och grönsaksbuljong) och sallad. Garnera eventuellt med körvel.
Publicerat den
8 februari 2016
Liknande recept
Skriv kommentar