Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Zucchinipiccata med tomatsås

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

En vegetarisk variant av den klassiska maträtten från Italien. Det är viktigt att servera med saffransris och tomatsås till en klassisk piccata.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sås: Skala och hacka lök och vitlök. Skär bort stjälkfästet från tomaterna, dela dem och krama ur kärnorna. Skär tomaterna i tärningar. Fräs lök och vitlök i olivoljan i en kastrull. Rör ner tomatpurén, låt det fräsa någon minut. Tillsätt tomattärningarna och buljongen och koka sakta ca 20 minuter. Mixa såsen slät. Smaka av med salt och peppar.
  2. Piccata: Skär bort ändarna på zucchinin och dela dem. Skär varje halva i cm-tjocka skivor på längden. Använd gärna en mandolin för att få jämna fina skivor. Salta ur skivorna på båda sidor och låt stå i rumstemperatur i ca 15 minuter, så kommer majsstärkelsen att fästa bra. Vispa upp äggen lätt och blanda dem med parmesanosten.
  3. Torka av zucchiniskivorna med hushållspapper och vänd dem först i majsstärkelsen och sedan i äggblandningen. Paneringen ska vara rinnig för bästa resultat.
  4. Stek skivorna i en blandning av smör och olivolja. När smöret har slutat fräsa så är det dags att lägga i zucchinin. Använder du enbart olivolja är det lätt att oljan blir för het. Stek sakta på medelhög värme i ca 3 minuter per sida, så zucchinin blir genomstekt och paneringen inte får för mycket färg. Krydda med peppar.
  5. Servera zuccinipiccatan med tomatsås, avorioris (kokt med saffran och grönsaksbuljong) och sallad. Garnera eventuellt med körvel.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.