Kan vi inte här tipsa varandra om olika goda sallader eller grönsakstillbehör till middagen.
Jag brukar bla göra vitkålsallad och vanlig sallad till middag men vill gärna ha fler tips.
Delar med mig av några av mina favoriter och hoppas ni fyller på med fler :)
Broccoli wokad med vitlök och lite salt är en av våra favvotillbehör.
Ett annat är vitlöksbrässerade morötter. Man skär morötterna i stavar och sen fräser man dem i lite smör/margarin tillsammans med en pressad /riven/finhackad vitlöksklyfta eller två. Saltar och pepprar och strör över persilja. Sen häller man på vatten (gärna från vattenkokaren) tills det knappt täcker morötterna och sen får det sjuda tills vattnet kokat bort. Mycket gott tillbehör till kött.
The_mama97mia12 februari 2011
Nu är jag inne i en morotsperiod, river morötter fint, strimlar purjo, gärna apelsinfilébitar och några valnötter på. Jättegott och behöver ingen dressing men bara lite pressad citron över och Herbarmare är toppen.
majamia12 februari 2011
Skrivet av mama97mia den 12 feb 2011
Nu är jag inne i en morotsperiod, river morötter fint, strimlar purjo, gärna apelsinfilébitar och några valnötter på. Jättegott och behöver ingen dressing men bara lite pressad citron över och Herbarmare är toppen.
Enkelt och gott, är Herbarmare en krydda?
Tyvärr är jag allergisk mot nötter, men det är ju lätt att utesluta!
:)
majamia12 februari 2011
Skrivet av Erajscha den 12 feb 2011
Broccoli wokad med vitlök och lite salt är en av våra favvotillbehör.
Ett annat är vitlöksbrässerade morötter. Man skär morötterna i stavar och sen fräser man dem i lite smör/margarin tillsammans med en pressad /riven/finhackad vitlöksklyfta eller två. Saltar och pepprar och strör över persilja. Sen häller man på vatten (gärna från vattenkokaren) tills det knappt täcker morötterna och sen får det sjuda tills vattnet kokat bort. Mycket gott tillbehör till kött.
Låter gott och enkelt, det är min fantasi som tryter just nu så bra med tips! :)
Erajscha12 februari 2011
Jag gör egen coleslaw också som vi äter till hamburgare (ihamburgebrödet istället för dressing) och till hemgjord pizza.
Jag gör coleslaw så här:
Jag strimlar ett halvt eller ett litet vitkålshuvud fint med hjälp av osthyvel eller rivjärnets skivsida. Sen grovriver jag ett par morötter. Allt sammans blandar jag och lägger i durkslaget. Sen slår jag över ett par liter kokande vatten.
Medan det ångar av blandar jag i en bytta med lock en dl majonäs och en dl creme fraiche. Sen smasätter jag med ungefär en tsk dijonsenap, salt, peppar och i mitt fall sötningsmedel men annars skulle jag ta en tsk honung eller socker. När dressingen smakar gott blandar jag i den ljumma kål/morotsblandningen och blandar om väl, sätter på locket och sätter i kylskåpet.
Godast blir den om man gör den dagen innan man ska äta den.
The_mama97mia12 februari 2011
Herbamare är ett örtsalt, jag har vuxit upp med det som bordskrydda, står bland kryddor eller på Hälsokosthyllan.
Om man inte tål/gillar nötter så kan det vara gott att toppa med solrosfrön eller pumpafrön, jag gillar när man får ngt crunchigt i munnen...
Mistys12 februari 2011
Skivade tomater och hackad rödlök varvat samt en dressing på balsamvinäger, olja och svartpeppar. Får stå och dra ett par timmar. Underbart till grillat tycker vi.
Att blanda melon, mango eller jordgubbar i vanlig grönsallad förgyller också den annars rätt tråkiga grönsalladen.
Mina barn var tokiga i den klassiska ananas / vitkålssalladen som små. Så det körde vi ofta för att få dom att äta lite grönt iallafall.
majamia12 februari 2011
Skrivet av Misty09 den 12 feb 2011
Skivade tomater och hackad rödlök varvat samt en dressing på balsamvinäger, olja och svartpeppar. Får stå och dra ett par timmar. Underbart till grillat tycker vi.
Att blanda melon, mango eller jordgubbar i vanlig grönsallad förgyller också den annars rätt tråkiga grönsalladen.
Mina barn var tokiga i den klassiska ananas / vitkålssalladen som små. Så det körde vi ofta för att få dom att äta lite grönt iallafall.
Ja just det, visst är det gott med tomatsallad :)
och jag gör även många olika salsor som är goda fast dom gör jag mest på sommaren
The_mama97mia12 februari 2011
Här går inte allt hem hos barnen, så oftast gör jag sallad upplagt var sort för sig, så får man ta det man vill ha. Dottern gillar avocado, båda ungarna hatar champinjoner, jag gillar oliver... Ja ni fattar?
majamia12 februari 2011
Skrivet av mama97mia den 12 feb 2011
Här går inte allt hem hos barnen, så oftast gör jag sallad upplagt var sort för sig, så får man ta det man vill ha. Dottern gillar avocado, båda ungarna hatar champinjoner, jag gillar oliver... Ja ni fattar?
Ja så är det här med tillviss del och då är det bra med en egen liten salladsbuffé, så kan var och ta det den vill.
:)
soccermum12 februari 2011
Att hälla på granatäpplekärnor över den vanliga salladen är ett bra knep att piffa till det tycker jag :P
annars håller jag med mama, grönsaker var och en för sig i olika skålar (ett tacofat är suveränt! sju skålar i en) så man kan blanda själv {eat}
Precis som Misty skriver så är ju t ex melon ett säkert kort att göra salladen roligare och här är recept på en förrätt/sallad med olika melonsorter som är jättegod! Melonsallad med rucola, pinje och fetaost
Josses12 februari 2011
Jag brukar också göra egen cole slaw, snabbt och enkelt. Passar till det mesta tycker jag. Cole slaw
Isia8812 februari 2011
Jag jobbade i en salladsbar en sommar, där både affärsidén och matlagningsfantasin var helt underbar och barnsligt enkel:
Jag stod med kundens tallrik i handen, framför en bar med olika kantiner som innehöll alla möjliga olika sorters grönsaker var och en för sig, allt från tomat, gurka, oliver och lök till sockerärtor, melon, ananas, olika sorters bönor (och delikata bönblandningar) och inte sällan överraskade hon med någonting nytt spännande hon funnit på grönsaksmarknaden och som hon tyckte kunde passa bra i sallad.
Kunden kunde få välja precis hur många tillbehör den ville, och sen kunde den få välja mellan att få lägga på räkor, ost och skinka, kalkon, salladskyckling eller göra den grekisk. Sex olika dressingar och brödskiva ingick. Helt sinnessjukt hur man kan variera en enkel sallad, och hur mätt man kan bli på det sen!
majamia13 februari 2011
Skrivet av Isia88 den 13 feb 2011
Jag jobbade i en salladsbar en sommar, där både affärsidén och matlagningsfantasin var helt underbar och barnsligt enkel:
Jag stod med kundens tallrik i handen, framför en bar med olika kantiner som innehöll alla möjliga olika sorters grönsaker var och en för sig, allt från tomat, gurka, oliver och lök till sockerärtor, melon, ananas, olika sorters bönor (och delikata bönblandningar) och inte sällan överraskade hon med någonting nytt spännande hon funnit på grönsaksmarknaden och som hon tyckte kunde passa bra i sallad.
Kunden kunde få välja precis hur många tillbehör den ville, och sen kunde den få välja mellan att få lägga på räkor, ost och skinka, kalkon, salladskyckling eller göra den grekisk. Sex olika dressingar och brödskiva ingick. Helt sinnessjukt hur man kan variera en enkel sallad, och hur mätt man kan bli på det sen!
Ja visst är det enkelt och gott! :)
majamia13 februari 2011
Skrivet av mama97mia den 12 feb 2011
Herbamare är ett örtsalt, jag har vuxit upp med det som bordskrydda, står bland kryddor eller på Hälsokosthyllan.
Om man inte tål/gillar nötter så kan det vara gott att toppa med solrosfrön eller pumpafrön, jag gillar när man får ngt crunchigt i munnen...
Ha ha nu när jag läste på mitt örtsalt insåg jag att det var ju det vi alltid haft hemma. Jag har bara tänkt mig att det hette örtsalt, som det kan bli! :D
Jag brukar ha blomkål, gröna ärtor och saltgurka plus en vinigrett på.
Olika bönsallader. Blandar ofta kidneybönor och majs och rödlök. Eller liknande bönsorter.
Gröna bönor, rödlök plus vinigrett.
Kan vi inte här tipsa varandra om olika goda sallader eller grönsakstillbehör till middagen.
Jag brukar bla göra vitkålsallad och vanlig sallad till middag men vill gärna ha fler tips.
Delar med mig av några av mina favoriter och hoppas ni fyller på med fler :)
Blomkålssallad med rostad palsternacka
Fräsch salsa till grillat
Färgglad och god vitkålssallad
Fänkålsklyftor i vinägrett
Rårivna rödbetor
Sommarsallad med jordnötter, lime och honung
Waldorfsallad
Broccoli wokad med vitlök och lite salt är en av våra favvotillbehör.
Ett annat är vitlöksbrässerade morötter. Man skär morötterna i stavar och sen fräser man dem i lite smör/margarin tillsammans med en pressad /riven/finhackad vitlöksklyfta eller två. Saltar och pepprar och strör över persilja. Sen häller man på vatten (gärna från vattenkokaren) tills det knappt täcker morötterna och sen får det sjuda tills vattnet kokat bort. Mycket gott tillbehör till kött.
Nu är jag inne i en morotsperiod, river morötter fint, strimlar purjo, gärna apelsinfilébitar och några valnötter på. Jättegott och behöver ingen dressing men bara lite pressad citron över och Herbarmare är toppen.
Nu är jag inne i en morotsperiod, river morötter fint, strimlar purjo, gärna apelsinfilébitar och några valnötter på. Jättegott och behöver ingen dressing men bara lite pressad citron över och Herbarmare är toppen.
Enkelt och gott, är Herbarmare en krydda?
Tyvärr är jag allergisk mot nötter, men det är ju lätt att utesluta!
:)
Broccoli wokad med vitlök och lite salt är en av våra favvotillbehör.
Ett annat är vitlöksbrässerade morötter. Man skär morötterna i stavar och sen fräser man dem i lite smör/margarin tillsammans med en pressad /riven/finhackad vitlöksklyfta eller två. Saltar och pepprar och strör över persilja. Sen häller man på vatten (gärna från vattenkokaren) tills det knappt täcker morötterna och sen får det sjuda tills vattnet kokat bort. Mycket gott tillbehör till kött.
Låter gott och enkelt, det är min fantasi som tryter just nu så bra med tips! :)
Jag gör egen coleslaw också som vi äter till hamburgare (ihamburgebrödet istället för dressing) och till hemgjord pizza.
Jag gör coleslaw så här:
Jag strimlar ett halvt eller ett litet vitkålshuvud fint med hjälp av osthyvel eller rivjärnets skivsida. Sen grovriver jag ett par morötter. Allt sammans blandar jag och lägger i durkslaget. Sen slår jag över ett par liter kokande vatten.
Medan det ångar av blandar jag i en bytta med lock en dl majonäs och en dl creme fraiche. Sen smasätter jag med ungefär en tsk dijonsenap, salt, peppar och i mitt fall sötningsmedel men annars skulle jag ta en tsk honung eller socker. När dressingen smakar gott blandar jag i den ljumma kål/morotsblandningen och blandar om väl, sätter på locket och sätter i kylskåpet.
Godast blir den om man gör den dagen innan man ska äta den.
Herbamare är ett örtsalt, jag har vuxit upp med det som bordskrydda, står bland kryddor eller på Hälsokosthyllan.
Om man inte tål/gillar nötter så kan det vara gott att toppa med solrosfrön eller pumpafrön, jag gillar när man får ngt crunchigt i munnen...
Skivade tomater och hackad rödlök varvat samt en dressing på balsamvinäger, olja och svartpeppar. Får stå och dra ett par timmar. Underbart till grillat tycker vi.
Att blanda melon, mango eller jordgubbar i vanlig grönsallad förgyller också den annars rätt tråkiga grönsalladen.
Mina barn var tokiga i den klassiska ananas / vitkålssalladen som små. Så det körde vi ofta för att få dom att äta lite grönt iallafall.
Skivade tomater och hackad rödlök varvat samt en dressing på balsamvinäger, olja och svartpeppar. Får stå och dra ett par timmar. Underbart till grillat tycker vi.
Att blanda melon, mango eller jordgubbar i vanlig grönsallad förgyller också den annars rätt tråkiga grönsalladen.
Mina barn var tokiga i den klassiska ananas / vitkålssalladen som små. Så det körde vi ofta för att få dom att äta lite grönt iallafall.
Ja just det, visst är det gott med tomatsallad :)
och jag gör även många olika salsor som är goda fast dom gör jag mest på sommaren
Här går inte allt hem hos barnen, så oftast gör jag sallad upplagt var sort för sig, så får man ta det man vill ha. Dottern gillar avocado, båda ungarna hatar champinjoner, jag gillar oliver... Ja ni fattar?
Här går inte allt hem hos barnen, så oftast gör jag sallad upplagt var sort för sig, så får man ta det man vill ha. Dottern gillar avocado, båda ungarna hatar champinjoner, jag gillar oliver... Ja ni fattar?
Ja så är det här med tillviss del och då är det bra med en egen liten salladsbuffé, så kan var och ta det den vill.
:)
Att hälla på granatäpplekärnor över den vanliga salladen är ett bra knep att piffa till det tycker jag :P
annars håller jag med mama, grönsaker var och en för sig i olika skålar (ett tacofat är suveränt! sju skålar i en) så man kan blanda själv {eat}
Gillar denna enkla "sallad" väldigt mycket:
Fetaost och vattenmelonsallad med mynta och oliver
Och denna är ljuvlig!
Gott tillbehör till grillat
Precis som Misty skriver så är ju t ex melon ett säkert kort att göra salladen roligare och här är recept på en förrätt/sallad med olika melonsorter som är jättegod!
Melonsallad med rucola, pinje och fetaost
Jag brukar också göra egen cole slaw, snabbt och enkelt. Passar till det mesta tycker jag.
Cole slaw
Jag jobbade i en salladsbar en sommar, där både affärsidén och matlagningsfantasin var helt underbar och barnsligt enkel:
Jag stod med kundens tallrik i handen, framför en bar med olika kantiner som innehöll alla möjliga olika sorters grönsaker var och en för sig, allt från tomat, gurka, oliver och lök till sockerärtor, melon, ananas, olika sorters bönor (och delikata bönblandningar) och inte sällan överraskade hon med någonting nytt spännande hon funnit på grönsaksmarknaden och som hon tyckte kunde passa bra i sallad.
Kunden kunde få välja precis hur många tillbehör den ville, och sen kunde den få välja mellan att få lägga på räkor, ost och skinka, kalkon, salladskyckling eller göra den grekisk. Sex olika dressingar och brödskiva ingick. Helt sinnessjukt hur man kan variera en enkel sallad, och hur mätt man kan bli på det sen!
Jag jobbade i en salladsbar en sommar, där både affärsidén och matlagningsfantasin var helt underbar och barnsligt enkel:
Jag stod med kundens tallrik i handen, framför en bar med olika kantiner som innehöll alla möjliga olika sorters grönsaker var och en för sig, allt från tomat, gurka, oliver och lök till sockerärtor, melon, ananas, olika sorters bönor (och delikata bönblandningar) och inte sällan överraskade hon med någonting nytt spännande hon funnit på grönsaksmarknaden och som hon tyckte kunde passa bra i sallad.
Kunden kunde få välja precis hur många tillbehör den ville, och sen kunde den få välja mellan att få lägga på räkor, ost och skinka, kalkon, salladskyckling eller göra den grekisk. Sex olika dressingar och brödskiva ingick. Helt sinnessjukt hur man kan variera en enkel sallad, och hur mätt man kan bli på det sen!
Ja visst är det enkelt och gott! :)
Herbamare är ett örtsalt, jag har vuxit upp med det som bordskrydda, står bland kryddor eller på Hälsokosthyllan.
Om man inte tål/gillar nötter så kan det vara gott att toppa med solrosfrön eller pumpafrön, jag gillar när man får ngt crunchigt i munnen...
Ha ha nu när jag läste på mitt örtsalt insåg jag att det var ju det vi alltid haft hemma. Jag har bara tänkt mig att det hette örtsalt, som det kan bli! :D
Hej!
Här är tre tips från mig! :)
Blåhammarens vitkålssallad
God sommarsallad
Harry Kuvös sallad
God salladsdressing med huvudsallad och gurka
http://food-passion-life.blogspot.com/2011/02/salladsdressing.html
Jag brukar ha blomkål, gröna ärtor och saltgurka plus en vinigrett på.
Olika bönsallader. Blandar ofta kidneybönor och majs och rödlök. Eller liknande bönsorter.
Gröna bönor, rödlök plus vinigrett.
Enkelt och gott:
Strimlad rödkål, apelsinbitar och russin.