Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 5 timmar
Skriv ut

Det blir ett helt fantastiskt mör och saftigt lamm om man gör på detta vis, gott både med potatis eller ris till.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Börja med att blanda ihop olja, citron, soja, paprikapulver, salt, peppar, cayennepeppar och pressa ner 2 vitlöksklyftor och pensla lammet väl och låt stå i ca 1 timme.
  2. Stoppa in i ugnen på 110 grader med ca 4 dl vatten samt fond , chilii ca 5 timmar och vänd och pensla 1 gång i timmen. Häll i kaffet sista timmen och spar skyn för att göra gräddsås på. Jag brukar även spetsa till såsen med lite extra cayennepeppar. Väldigt gott med både potatis och ris till. Man kan äver köra en en stund till och göra pulled lamm på kalaset.

Liknande recept

Kommentarer (4)

  • Murlok 15 oktober 2016

    Det bästa jag ätit.Konstigt ingen kommenterat.Kanske beroende på tiden 5 timmar. Det är lördag natt o jag äter det som det är.Följde receptet gjorde på 2.4 kilo. Kanon gott mjukt kött.Trodde det skulle bli starkt men den lilla hettan kommer efteråt.Tack för ditt recept :) Har lagt det i min kokbok. Såsen har jag inte gjort.Kanske blir imorgon om jag inte ätit upp allt :D Jag har vänt på steken för att se

  • Magnus 21 februari 2020

    Det vart väldigt bra! lång tillagnings tiden ger smaken! jag rutade med kniv och marinerde i plast påse.

  • Viola 5 oktober 2020

    Ska man ha locket på grytan under dessa fem timmar?

  • Bengt 20 april 2024

    Testade detta recept idag. Framdelen blev inte så bra. God men mestadels seg och svårtuggad. Några enstaka bitar var fantastiskt möra och saftiga. Tempen på köttet efter drygt 5 timmar på 110 grader var 75 grader enligt termometern… Kändes inte som att det skulle bli ”pulled lamm” om man hade kört en timma till. Tror snarare köttet hade blivit ännu torrare. Nu var det ganska grått rakt igenom. Lamm vill man ju helst ha på lägre temperaturer och lite rosa i färgen. Såg ingen tempangivelse i receptet. Hade stora förhoppningar med tanke på den låga temperaturen och författarens utlevelser men här hemma blev framdelen lite av en besvikelse. Vet inte om det hade hjälpt att köra kortare tid heller? Kanske framdelen var från ett stressat djur. Vem vet. Men det var mkt tid och lite verkstad. Nästa gång kommer jag nog satsa på att göra framdelen i sous vide över natten för ett mer träffsäkert resultat. Grubblar lite över också vad det är som gör att vissa gånger blir köttet så fantastiskt mört och liksom faller i sär, medan andra gånger så blir köttet bara hårdare och torrare ju mer tiden går.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.