Vacker och läcker cheesecake med rökt kött och pepparrot som är en klassisk smakkombination.
Instruktioner
- Smält smöret och låt det svalna. Smula brödet i matberedare.
Tillsätt smöret och blanda med brödsmulorna.
Häll över i en form med löstagbar kant, 24 cm i diameter.
Tryck ut smulorna med handen över botten och en bit upp på formen kant. Ställ formen i kylen i minst 1 timme.
- Hacka köttet. Blanda créme fraiche, ost, pepparrot, senap och kött. Lägg gelatinbladen i blöt i kallt vatten ca 5 minuter.
Ta upp gelatinbladen och smält dem i en kastrull på väldigt svag värme. Ta från värmen, rör ner 3 msk av fyllningen i gelatinet. Häll över smeten i skålen med fyllning och blanda noga.
- Bred ut fyllningen över bottnen, täck med plastfolie och låt tårtan stelna i kylen i minst 4 timmar.
Bred på löjrom och strö över hackad gräslök.
Publicerat den
19 april 2012
Liknande recept
Skriv kommentar