På bara 6 ingredienser gör du denna snabblagade finfisk i god form. Det är den smakrika klicken som gör hela rätten!
Instruktioner
- Skär torskfilén i fyra portionsbitar och strö över 1 tsk salt. Låt stå i rumstemperatur ca 10 minuter. Skala och skär potatisen i klyftor. Koka den mjuk i lättsaltat vatten.
- Strimla skinkan. Ansa och strimla halva purjolöken. Fräs skinka och purjolök i 1 tsk olja ca 5 minuter. Låt svalna. Vispa créme fraichen fast med elvisp. Vänd i skink- och purjolöksfräset och krydda med ½ krm salt och 1 krm peppar.
- Lägg torsken i en ånginsats eller i en form för ångugn. Tillaga ca 5 minuter. Skär resterande purjolök i ca 3 cm breda skivor på snedden. Lägg purjolök och sockerbönor vid sidan om fisken och ånga ytterligare ca 3 minuter.
- Servera fisken med grönsaker, potatis och créme fraiche.
Publicerat den
23 februari 2015
Liknande recept
Skriv kommentar