Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Ångad torsk med vispad créme fraiche med serranoskinka

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

På bara 6 ingredienser gör du denna snabblagade finfisk i god form. Det är den smakrika klicken som gör hela rätten!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skär torskfilén i fyra portionsbitar och strö över 1 tsk salt. Låt stå i rumstemperatur ca 10 minuter. Skala och skär potatisen i klyftor. Koka den mjuk i lättsaltat vatten.
  2. Strimla skinkan. Ansa och strimla halva purjolöken. Fräs skinka och purjolök i 1 tsk olja ca 5 minuter. Låt svalna. Vispa créme fraichen fast med elvisp. Vänd i skink- och purjolöksfräset och krydda med ½ krm salt och 1 krm peppar.
  3. Lägg torsken i en ånginsats eller i en form för ångugn. Tillaga ca 5 minuter. Skär resterande purjolök i ca 3 cm breda skivor på snedden. Lägg purjolök och sockerbönor vid sidan om fisken och ånga ytterligare ca 3 minuter.
  4. Servera fisken med grönsaker, potatis och créme fraiche.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.