Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Ädel färspaj

 
  • Serverar: 4-6 portioner
Skriv ut

Mycket god! Päron och ädelost ger en god annorlunda smakbrytning.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200 º.
  2. Blanda matfett och mjöl till en grynig massa.Tillsätt olja och vatten. Arbeta ihop till en deg. Låt degen vila i kylskåp ca 30 minuter.
  3. Tryck ut degen i en pajform.Nagga botten, Ställ kallt ett tag och förgrädda sedan skalet i ca 10 minuter.
  4. Ansa och strimla purjolöken.Kärna ur och tärna paprikan. Fräs purjolök, paprika ock köttfärs i lite matfett tills allt har fått lite färg och är jämnt smuligt. Tillsätt salt,peppar,basilika,senap och vatten. Låt det hela puttra samman i ca 8 minuter. Skala och tärna päronen,rör ner dem i färsen tillsammans med crème fraiche. Låt allt puttra samman ytterligare några minuter.Smaka av.
  5. Häll färsröran i det förgräddade skalet. Smula över ädelosten och strö pinjenötterna ovanpå.
  6. Grädda mitt i ugnen i ca 20 minuter. Garnera med cocktailtomater och hackad,färsk basilika.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.