Pajdeg:
Finfördela matfettet i mjölet till en grynig massa. Tillsätt vatten och arbeta raskt ihop till en deg. Lägg den kallt att vila, cirka 30 minuter.
Husets färspaj:
Ta undan 1/4 av degen. Tryck ut den resterande degen i en pajform. Nagga pajens botten och sätt aluminiumfolie runt kanten. Ställ den kallt i cirka 30 minuter.
Förgrädda pajskalet mitt i ugnen i 12-15 minuter. Ta bort folien.
Skala och hacka löken. Strimla baconet. Kärna ur och tärna paprikorna.
Fräs lök och bacon i lite matfett. Tillsätt paprikan och fräs ytterligare några minuter. Ta upp blandningen ur pannan.
Bryn färsen jämnt smulig i lite matfett. Krydda med salt, peppar, basilika och balsamvinäger. Tillsätt lökblandningen och crème fraiche. Låt allt puttra samman några minuter. Smaka av.
Häll färsröran i det förgräddade pajskalet. Strö över riven ost.
Kavla ut den resterande degen på mjölat bakbord. Sporra ut remsor. Lägg dem som ett galler över pajen. Halvera tomaterna och lägg en i varje ruta. Pensla gallermönstret med uppvispat ägg.
Grädda mitt i ugnen i cirka 30 minuter eller tills allt har fin färg.