Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Husets färspaj

 
  • Serverar: 4-6 portioner
Skriv ut

Fasligt gott!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Ugn: 200°
  2. Pajdeg: Finfördela matfettet i mjölet till en grynig massa. Tillsätt vatten och arbeta raskt ihop till en deg. Lägg den kallt att vila, cirka 30 minuter.
  3. Husets färspaj: Ta undan 1/4 av degen. Tryck ut den resterande degen i en pajform. Nagga pajens botten och sätt aluminiumfolie runt kanten. Ställ den kallt i cirka 30 minuter.
  4. Förgrädda pajskalet mitt i ugnen i 12-15 minuter. Ta bort folien.
  5. Skala och hacka löken. Strimla baconet. Kärna ur och tärna paprikorna.
  6. Fräs lök och bacon i lite matfett. Tillsätt paprikan och fräs ytterligare några minuter. Ta upp blandningen ur pannan.
  7. Bryn färsen jämnt smulig i lite matfett. Krydda med salt, peppar, basilika och balsamvinäger. Tillsätt lökblandningen och crème fraiche. Låt allt puttra samman några minuter. Smaka av.
  8. Häll färsröran i det förgräddade pajskalet. Strö över riven ost.
  9. Kavla ut den resterande degen på mjölat bakbord. Sporra ut remsor. Lägg dem som ett galler över pajen. Halvera tomaterna och lägg en i varje ruta. Pensla gallermönstret med uppvispat ägg.
  10. Grädda mitt i ugnen i cirka 30 minuter eller tills allt har fin färg.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.