Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Äggkräm med citron och bär

(1 kommentar)  
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Sötsyrlig citron och knapriga skorpor ligger som ett ljuvligt täcke över sommarens godaste bär. Passar perfekt till festligare tillfällen eftersom den är lätt att förbereda.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Vispa grädden lätt.
  2. Blanda äggulor, socker och citron i en rostfri bunke.
  3. Ställ bunken i en kastrull med sjudande vatten och vispa krämen över vattenbadet tills den tjocknar. Ta bort från värmen och låt krämen svalna. Vänd ner grädden i krämen.
  4. Blanda bären med strösocker.
  5. Varva kräm och bär i 4 glas eller dessertskålar. Toppa med krossade mandelskorpor. Garnera ev med citronmeliss.
  6. Tips! Byt ut citronen mot t ex citronlikör.
  7. Gör gärna maränger på äggvitan som blir över och smula över istället för skorporna.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • sabr0201 5 maj 2009

    OTROLIGT gott, jag sprider receptet till alla jag känner!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.