Älgstek med gräddsås

Det går ju att använda annat viltkött och även nötkött. Ett väldigt bra recept och utan enbär :-) Var inte rädd för ansjovisen, den ger bara en väldigt god sälta.

Ingredienser

1 kg älgstek
salt
peppar
2 morötter
2 gula lökar
1 lagerblad
4 kryddpepparkorn
2 dl buljong

Såsen:
2,5 dl grädde
2 msk vetemjöl
3 ansjovisfiléer

Betyg (1 röst)
Antal personer
6 st
Visningar:
3613
Sparat:
80

Gör så här

Putsa steken och bind upp den om det behövs.
Klappa in rejält med salt och peppar runt om steken.

Bryn den ordentligt i en stekgryta. Bryn löken och morötterna. Lägg i lagerblad och några kryddpepparkorn.

Späd med buljongen och stek sakta under lock ca 1,5 timma till ca 70 grader innertemperatur. Svep in den i folie och låt den vila under tiden du gör såsen.

Ta upp steken och sila skyn ner i en kastrull.
Koka på hög värme en stund utan lock och späd med grädden.

Red såsen och tillsätt de mosade ansjovisarna.
Låt såsen småkoka i 10 minuter.

Skär steken i tunna skivor.

Servera med kokt potatis, sås, saltgurka, lingon, ärter och morötter.
Dela

LIKNANDE RECEPT

Älgstek recept
av inglin
över 2 månader
av lennali
över 2 månader
över 2 månader
över 2 månader

LIKNANDE VIDEORECEPT

Hittade inga liknande videorecept.