Aioli på ett huj!

Aioli är lätt att laga om man använder rena redskap och rumstempererade ingredienser. Den håller sig ett par veckor i väl försluten burk i kylen.

Vill du testa att göra en bredare sökning klicka här: aioli
Aioli på ett huj!
Källa: egen bild
Uppladdad av: Ida80
Skrivet: för över 2 månader sedan

Ingredienser

3 rumstempererade äggulor
2-3 dl rumstempererad matolja, raps- eller solrosolja
2-4 pressade vitlöksklyftor
1-2 tsk salt

Betyg (0 röster)
Antal personer
4 st
Visningar:
2212
Sparat:
47

Gör så här

Tag en väl rengjord skål, metall eller glas är bra. Lägg äggulorna däri. Fixera gärna skålen med en virad kökshandduk så att den inte slinter när du skall röra och hälla samtidigt.

Rör i en och samma riktning med en väl rengjord visp i lugnt tempo samtidigt som du tillsätter lite olja i taget genom att låta den rinna i en tunn stråle samtidigt som du rör. Det är viktigt att äggulorna och oljan har samma temperatur, annars skär sig aiolin. Fortsätt att hälla i olja tills den uppnått önskad fasthet i konsistensen. Tillsätt sedan pressad vitlök och salt efter smak. (Jag rekommenderar att ha i dem sist, ifall att aiolin skär sig och du måste börja om.)

Variation: Vill du istället ha vanlig majonnäs, så skippa vitlöken och ersätt den med 1 msk senap.

LIKNANDE RECEPT

Aioli recept
av Kaneta
över 2 månader
av LaJefa
över 2 månader
över 2 månader
av kladdus
över 2 månader
över 2 månader
över 2 månader

LIKNANDE VIDEORECEPT