Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Sydfransk saffranssoppa med aioli

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Otroligt god och krämig soppa, väldigt god med örtgrillade brödsnibbar och aioli

Ingredienser

Instruktioner

  1. Fräs lök och smör glansigt. Tillsätt fänkål och potatis. Blanda ner tomatpuré, saffran, stött timjan, vatten och buljongtärningar. Koka 20 minuter under lock.
  2. Ta upp grönsakerna och kör dem i matberedare till en fin puré. Häll tillbaka purén i soppan och blanda i grädden. Salta och peppra.
  3. Aioli: Blanda ihop crème fraichen och vitlöksklyftan och servera vid sidan om soppan.
  4. Örtgrillade brödsnibbar: Sätt ugnen på "grill". Mosa ihop ingredienserna eller kör dem i en mixer. Bred på skivat bröd och dela dem på diagonalen. Lägg på en bakplåtspapperklädd plåt och grilla i ugn ett par minuter.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.