Otroligt god och krämig soppa, väldigt god med örtgrillade brödsnibbar och aioli
Instruktioner
- Fräs lök och smör glansigt. Tillsätt fänkål och potatis. Blanda ner tomatpuré, saffran, stött timjan, vatten och buljongtärningar. Koka 20 minuter under lock.
- Ta upp grönsakerna och kör dem i matberedare till en fin puré. Häll tillbaka purén i soppan och blanda i grädden. Salta och peppra.
- Aioli:
Blanda ihop crème fraichen och vitlöksklyftan och servera vid sidan om soppan.
- Örtgrillade brödsnibbar:
Sätt ugnen på "grill". Mosa ihop ingredienserna eller kör dem i en mixer. Bred på skivat bröd och dela dem på diagonalen. Lägg på en bakplåtspapperklädd plåt och grilla i ugn ett par minuter.
Publicerat den
6 oktober 2008
Liknande recept
Skriv kommentar