Även mitt i veckan finns det tid för en dessert, speciellt då den är fylld av frukt och enkel att laga.
Instruktioner
- Tina hallonen och spara ½ dl av hallonens saft. Skala, kärna och skiva äpplena. Sätt ugnen på 200 grader. Smörj en 24 cm stor form med matfett.
- Vispa ihop hallonsaft och maizena i en teflonstekpanna. Tillsätt äppelskivorna, stek dem på medelvärme under omrörning tills de är mjuka.
- Blanda ihop hallonen och äpplena. Koka upp dem under omrörning tills de är genomvarma. Häll fruktblandningen i den smorda formen.
- Blanda havregryn, vetemjöl, bakpulver och finhackad mandel i en skål. Blanda ner socker och rivet citronskal. Smält matfettet och blanda ner i mjölblandningen. Rör ner mjölken lite i taget tills det blir en jämn smet.
- Bred smeten över fruktblandningen. Lämna 1½ cm av kanten fri. Baka tills degen är gyllene, ca 20 minuter. Sätt pajen på ett galler och låt svalna. Servera med till exempel vispgrädde eller vaniljglass.
Publicerat den
11 januari 2008
Liknande recept
Skriv kommentar