- Serverar: 6 portioner
- Tid: 40 minuter
Skriv ut
Det här blev en riktig höjdare tycker både jag och övriga familjemedlemmar. Kul när det lyckas när man improviserar. Hoppas ni ska gilla rätten också.
Instruktioner
- Låt kycklingfiléerna bli halvtinade. Klyv varje filé först till två delar, därefter delas varje bit mitt av så du har fyra delar.
Bryn bitarna lätt och krydda med salt och svartpeppar.
Lägg över dem i en ugnsfast form.
Strimla purjon och dela champinjonerna i fyra delar. Fräs purjo och svamp några minuter och lägg sedan över röran på köttet.
Skär baconet i små bitar och stek det knaprigt. Lägg det på ett hushållspapper så länge.
Blanda samman grädde, créme fraiche och de krossade tomaterna. Häll det över kycklingen och strö riven ost över.
Gratinera i 225° ca 30 min.
Strö över baconet när du tagit ut formen och garnera med basilkablad.
- Servera med ris.
Publicerat den
10 oktober 2010
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
En mycket god rätt. Ja och min dotter åt denna. Smaskens :)
Bytte kycklingen mot fläskfilé, jättegott!