Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Apelsin- och camparisorbet

 
  • Serverar: 6 portioner
  • Tid: 6 timmar 30 minuter
Skriv ut

Apelsin- och Camparisorbeten är en dessert med italiensk tvist, och som bäst serveras i sina egna skal. Njut!

Ingredienser

Instruktioner

Dela och pressa ut juicen ur apelsinerna, spara ev 6 apelsinhalvor för att servera sorbeten i. Blanda apelsinjuice, campari och sirap i en bunke. Häll blandningen i en låg form. Ställ i frysen tills blandningen fryst till en halvfast massa, ca 2 timmar. Rör om 1–2 gånger under tiden. Vispa äggvitorna till ett hårt skum. Blanda skummet med den halvfrysta apelsinmassan. Ställ i frysen igen 2–3 timmar, rör några gånger under tiden så att sorbeten får jämn konsistens. Fördela sorbeten i de sparade apelsinhalvorna eller i portionsformar. Frys ytterligare 1 timme. Garnera med mynta vid servering.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.