En härligt frisk och lagom syrlig efterrätt med små chokladtryfflar med smak av apelsin och choklad.
Instruktioner
- Fromage:
Pressa saften ur apelsinerna. Låt gelatinet svälla i en äggkopp tillsammans med 1 msk kallt vatten. Lös upp det genom att ställa äggkoppen i hett vatten. Dela äggen i gulor och vitor. Vispa äggulor och florsocker pösigt. Vispa vitorna till hårt skum. Vispa grädden lätt.
- Blanda gelatinet med apelsinsaften. Blanda ner det i ägguleblandningen. Vänd ner grädden och yoghurten i blandningen och till sist äggvitorna. Fördela blandningen i glas och ställ dem kallt i 2-3 timmar innan servering.
- Chokladkulor:
Riv skalet av apelsinen. Hacka chokladen. Smält smör och grädde i en kastrull. Blanda ner chokladen, honungen samt apelsinskalet i den varma gräddblandningen. Rör tills chokladen smält. Häll smeten i en form och låt tryffeln stelna på ett svalt ställe. Forma små kulor och rulla dem i kakao. Trä varje tryffel på en pinne innan servering. Förvara svalt.
- Servering:
Dekorera fromagen med en apelsinskiva, citronmeliss och några smala apelsinskalsstrimlor. Servera dem med en chokladkula.
Publicerat den
12 november 2014
Liknande recept
Skriv kommentar