- Serverar: 4-6 portioner
- Tid: 45 minuter
Skriv ut
Serveras med vanlijsås till kaffe,eller som efterätt
Instruktioner
- Gör så här:
Sätt ugnen på 200 grader .
Mal pistagenötterna
Rör smör och socker poröst
Tillsätt pistagenötterna
Knäck och dela äggen i gulor och vitor.Rör ner gulorna en i taget i smeten
Vispa vitorna till hårt skum och vänd ner i smeten
Bred ut smeten i en smord och bröad ungsäker form med löstagbar kant ca 22cm i diameter
Dela aprikoserna i klyftor och tryck ner dem lätt i smeten
Grädda i ca 30 minuter i mitten av ugnen
Låt svalna,sikta lite florsocker före servering
- Njut kakan med vaniljsås
Publicerat den
13 mars 2010
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Låter jättegott, jag är inte duktig på att baka (föredarar matlagning) men denna ska jag testa att göra. Tack för receptet //Kristin