Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Arroz Mexicano

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 40 minuter
Skriv ut

Detta ris är gott att servera både till kött och kyckling. Jag serverade det till mina hemgjorda vårrullar vilket jag tyckte var jättegott.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Fräs löken i en gryta på svag värme i några minuter, löken ska bara svettas inte brynas. Tillsätt vitlök och ris och fräs på svag värme ytterligare en minut, rör om lite då och då. Smula ner buljongtärningen, tillsätt lite salt, tacokrydda, tabasco och dem passerade tomaterna och låt det koka ihop någon minut under omrörning.
  2. Tillsätt det kalla vattnet och sätt ett lock på grytan. När riset börjar koka, stäng av plattan och låt det stå kvar på plattan med locket på och dra i ca 20-30 minuter.
  3. Servera riset tillsammans med kött eller kyckling.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.