- Serverar: 4-6 portioner
- Tid: 30 minuter
Skriv ut
En smak- och färgrik risrätt som passar utomordentligt väl till grillad fisk och kyckling, men även till fläskfilé.
Instruktioner
- Värm 2 msk smör i en kastrull och sautera löken tills den blir mjuk. Blanda i saffran, ris, en nypa salt samt buljong (har ni ingen egen hemgjord buljong går det bra att ersätta med 2 kycklingbuljongtärningar upplösta i 8 dl hett vatten).
- Låt alltsammans koka upp. Sänk värmen till "ettan" och koka under lock i 20 minuter (det går även bra att stänga värmen efter ca 5 minuter och bara låta kastrullen stå kvar på eftervärme).
- Strax före serveringen: tillsätt tomatpurén och resten av smöret. Blanda väl.
- Garnera med en kvist persilja.
Publicerat den
2 november 2008
Liknande recept
Skriv kommentar