Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Mexikansk ris (arroz mexicano)

(5 kommentarer)  
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 30 minuter
Skriv ut

Detta ris passar till både fisk, kött och fågel. Servera gärna en god salsa till, den som önskar kan fräsa med hackad jalapeno ihop med löken.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blötlägg riset i ca 15 min, skölj riset och låt den droppa av i en sil. Fräs löken lätt i en stekpanna, lägg i riset och vitlök, låt riset fräsa med ett par minuter tills den är glansig, lägg i tomarpurén och buljongtärningen som också får fräsa med riset, häll på vattnet, salt, svartpeppar och persiljan. Rör om så att det blandas väl.
  2. Sänk värmen så mycket som möjligt, sätt på locket och rör inte riset mera, efter ca 15 min skall riset vara torrt, stäng av värmen men låt det stå kvar på plattan i ca 7-10 min.

Liknande recept

Kommentarer (5)

  • mammamus 2 april 2008

    Den godaste form av ris man kan äta

  • Zinyin 23 maj 2008

    najs, GRATTIS!! du kan lagga riktigt mexikansk mat, inte som de äckliga svenska tacos. forlot men det är sant. hehe.

  • epi 7 juni 2008

    Super duper gott! Så här ska vi göra ris ofta. Min älsta son tycker inte ris är så gott men det här ville han ha fler gånger. Bra betyg! Det är kul mett nya recept TACK!

  • Gillsan 29 oktober 2008

    Supergott är detta fem stjärnor till dig från mig Kram Gillsan

  • epi 18 januari 2009

    Super duper gott! Som jag skrev innan i betyget. Det här borde alla prova som anorlunda alternativ på ris. Jag har prova med vanligt ris och det gick utmärkt också. Det bev hos oss med grillspett i dag. Mycket gott.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.