- Serverar: 4-6 portioner
- Tid: 1 timme
Skriv ut
Gult ris med potatischips.
Instruktioner
- Häll upp 5 dl ris i rymlig kastrull. Skölj 3 ggr i kallt vatten och plocka bort dåliga korn. Fyll på med 2 l vatten och sätt kastrullen på spisen. Tillsätt en buljontärning, Gurkmeja, salt och saffran. Stöt saffran i mortel och späd med 2 msk vatten, det ger härlig färg till riset.
- Koka i 10 minuter. Under tiden, skala och skiva potatisen. Häll av riset i durkslag och skölj i kallt vatten. I samma (rengjorda) kastrull, smält en klick ( 25g ) margarin och lägg den skivade potatisen i ett lager i botten på kastrullen. Ta nu riset och bygg en pyramid över potatisen.
- Dela margarinet i 4 delar och placera på pyramiden i varsitt väderstreck. Full värme på spisen tills margarinet börjar puttra. Lägg kastrullocket på en handduk och sänk värmen till 3/4. Ta tiden, ca 45 minuter, så att potatisen blir gyllenbrun. Häll upp riset i trevlig skål, med större diameter än kastrullen.
- Försök att "pilla" loss potatisen så att den fortfarande sitter ihop ( kan vara litet svårt beroende på kastrull ). Placera potatisen med stekytan uppåt ovanpå riset. Strö berberisbär ovanpå. Servera.
Publicerat den
22 mars 2008
Liknande recept
Skriv kommentar