Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Saffransris

 
  • Serverar: 4-6 portioner
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

Gult ris med potatischips.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Häll upp 5 dl ris i rymlig kastrull. Skölj 3 ggr i kallt vatten och plocka bort dåliga korn. Fyll på med 2 l vatten och sätt kastrullen på spisen. Tillsätt en buljontärning, Gurkmeja, salt och saffran. Stöt saffran i mortel och späd med 2 msk vatten, det ger härlig färg till riset.
  2. Koka i 10 minuter. Under tiden, skala och skiva potatisen. Häll av riset i durkslag och skölj i kallt vatten. I samma (rengjorda) kastrull, smält en klick ( 25g ) margarin och lägg den skivade potatisen i ett lager i botten på kastrullen. Ta nu riset och bygg en pyramid över potatisen.
  3. Dela margarinet i 4 delar och placera på pyramiden i varsitt väderstreck. Full värme på spisen tills margarinet börjar puttra. Lägg kastrullocket på en handduk och sänk värmen till 3/4. Ta tiden, ca 45 minuter, så att potatisen blir gyllenbrun. Häll upp riset i trevlig skål, med större diameter än kastrullen.
  4. Försök att "pilla" loss potatisen så att den fortfarande sitter ihop ( kan vara litet svårt beroende på kastrull ). Placera potatisen med stekytan uppåt ovanpå riset. Strö berberisbär ovanpå. Servera.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.