Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Auberginegratäng med kalvfärs och tomatsås

 
  • Serverar: 4-6 portioner
Skriv ut

Aubergine som får gotta till sig i ugnen tillsammans med en härlig kalvfärssås.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Skölj auberginerna och skär dem på längden i ½ cm tjocka skivor. Behåll skalet på. Lägg skivorna på en lutande skärbräda, strö över salt och låt stå i ca 30 minuter, så att den bittra saften rinner ut. Torka av aubergineskivorna lite lätt med hushållspapper.
  3. Värm olivoljan till tomatsåsen i en kastrull. Låt löken fräsa långsamt i oljan utan att den tar färg. Tillsätt tomater och salt. Låt puttra under lock på svag värme i ca 30 minuter. Ta upp och kasta löken. Ställ kastrullen åt sidan.
  4. Värm olivolja i en stekpanna och bryn kalvfärsen i 2-3 minuter. Häll över färsen i en skål och låt den svalna. Tillsätt brödsmulor, ägg, mjölk, parmesanost och pinjenötter. Smaka av med salt och peppar.
  5. Stek aubergineskivorna på en rejält smord plåt i ugnen, tills de börjar mjukna. Häll lite av tomatsåsen i botten på en ugnsfast form. Lägg i aubergineskivor
  6. Fördela färsblandningen jämnt över auberginen. Pensla med äggvispet och bred över ett lager tomatsås. Fortsätt att varva och avsluta med tomatsås.
  7. Gratinera i ugnen 15-20 minuter. När några minuter kvarstå av gratineringstiden, lägg på några ostskivor, som får smälta ner.
  8. Servera gratängen med en god sallad.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.