Aubergine som får gotta till sig i ugnen tillsammans med en härlig kalvfärssås.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 225 grader.
- Skölj auberginerna och skär dem på längden i ½ cm tjocka skivor. Behåll skalet på. Lägg skivorna på en lutande skärbräda, strö över salt och låt stå i ca 30 minuter, så att den bittra saften rinner ut. Torka av aubergineskivorna lite lätt med hushållspapper.
- Värm olivoljan till tomatsåsen i en kastrull. Låt löken fräsa långsamt i oljan utan att den tar färg. Tillsätt tomater och salt. Låt puttra under lock på svag värme i ca 30 minuter.
Ta upp och kasta löken. Ställ kastrullen åt sidan.
- Värm olivolja i en stekpanna och bryn kalvfärsen i 2-3 minuter. Häll över färsen i en skål och låt den svalna.
Tillsätt brödsmulor, ägg, mjölk, parmesanost och pinjenötter. Smaka av med salt och peppar.
- Stek aubergineskivorna på en rejält smord plåt i ugnen, tills de börjar mjukna. Häll lite av tomatsåsen i botten på en ugnsfast form. Lägg i aubergineskivor
- Fördela färsblandningen jämnt över auberginen. Pensla med äggvispet och bred över ett lager tomatsås. Fortsätt att varva och avsluta med tomatsås.
- Gratinera i ugnen 15-20 minuter. När några minuter kvarstå av gratineringstiden, lägg på några ostskivor, som får smälta ner.
- Servera gratängen med en god sallad.
Publicerat den
9 juni 2012
Liknande recept
Skriv kommentar