Bjud den gärna på julbordet eller som huvudrätt med en matig sallad - mycket att göra vid jul använd färdig pajdeg - snabbt och gott blir det!
Instruktioner
- * Ugn 210 grader.
** Ugn 180 grader.
- Tärna margarinet och lägg det i en bunke. Blanda med vetemjölet till en grynig massa, tillsätt vattnet och blanda snabbt ihop till en pajdeg.
- Lägg degen i en plastpåse och låt vila i kylskåpet i en timma.
- Kavla ut degen och bred ut den i en pajform med en diameter på 24–26 cm. Jämna till kanterna och nagga botten med en gaffel.
- Ställ in formen i frysen i 15 minuter.
- * Grädda pajskalet i ugnen i 210 °C i ca 10 minuter.
- Lägg i fyllningen i pajskalet.
- Vispa ihop äggen, Milda mat & visp och peppar. Smält Knorr Fond ”Du Chef” i mikrovågsugnen i 10 sek. eller på spisen. Mixa ihop allt med hjälp av en stavmixer och häll äggstanningen i pajskalet.
- ** Sänk ugnstemperaturen till 180 °C.
- Grädda pajen i ca 25-35 minuter eller tills den har stelnat i mitten. Täck pajen med aluminiumfolie om den får för mycket färg.
- Låt pajen vila något innan servering.
- Tips:
Servera gärna med en matig sallad.
Publicerat den
21 november 2010
Liknande recept
Skriv kommentar