Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Banana split cheesecake

(7 kommentarer)  
  • Serverar: 10-12 portioner
Skriv ut

Älskar du Banan Split? Då ska du absolut prova denna cheesecaken! Den tar lite tid att göra, men den som väntar på något gott väntar inte för länge!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Värm ugnen till 175 grader.
  2. Kör bondkakorna till fina smulor i en matberedare. Tillsätt margarinet och mixa till en massa. Tryck ut massan i en springform, 23 cm i diameter. Ställ in formen i frysen medan du gör fyllningen.
  3. Mixa cream cheese, gräddfil och socker mycket smidig i en matberedare, 3 min. Tillsätt äggen, ett i taget, mixa 1 min efter vart tillsatt ägg. Tillsätt vaniljsocker och mixa.
  4. Smält chokladen i vattenbad och låt svalna lite. Dela upp ostsmeten i tre lika stora portioner. Rör i den smälta chokladen i en portion och de mosade jordgubbarna i den andra portionen. Den tredje portionen ska vara utan smaktillsats.
  5. Häll chokladsmeten över den frysta kaksmulsbottnen. Ställ in formen i kylskåpet och låt stå ca 5 min. Skiva bananer och lägg ett lager skivor över chokladsmeten. Skeda vanlig ostsmet över bananskivorna. Ställ in formen i kylskåpet ca 5 min. Lägg ett nytt lager bananskivor över ostsmeten. Skeda jordgubbssmet över bananskivorna.
  6. Grädda kakan i 45-55 min eller tills den är gyllenbrund och lätt dallrig i mitten. Låt cheesecaken svalna i rumsteperatur 2 tim. Täck över med platsfolie och låt stå kallt i kylskåp över natten.
  7. Ananastopping: Blanda vatten och majsstärkelse i en stor mugg och ställ åt sidan. Lägg den krossade ananasen i ett durkslag och sila ifrån sirapen (men spara den). Koka upp sirapen med 2 ½ dl vatten. Vispa i majsstärkelseblandning tills sirapen tjocknar, ca 2 min. Ta bort kastrullen från värmen och rör i den krossade ananasen. Låt kallna helt. Denna blandningen kan göras i förväg och förvaras i kylskå i upptil 1 vecka.
  8. Vispa grädden och spritsa rosetter runt om toppen av cheesecaken. Fyll innercirklen med ananastopping. Strö över rostad flagad mandel.
  9. Ät och njut!

Liknande recept

Kommentarer (7)

  • honeybuny 2 april 2010

    hur mycket socker ska det vara i smeten? hittar bara mängden vaniljsocker =)

  • Maarden 13 maj 2010

    Hej, jag är också nyfiken på hur mycket socker det ska vara i fyllningen. Jag gick in på din hemsida och letade upp receptet men sockermängden saknades där också. Den här cheesecaken verkar jättegod men det är svårt att baka utan ett komplett recept :/

  • puzzelpuzz 6 juni 2010

    Jag fick gissa socker mängden till ca 2 dl. och även ananasen behövde en 1/2 dl socker för att smaka gott. Jag bakade kakan med den längre gräddningstiden men ändå blev den aldeles rinnig i mitten dagen efter på födelsedagskalaset. PINSAMT! (borde veta att man inte ska bjuda på något man bakar första gången) Det var även svårt att få "lager" med de olika fyllningarna utan de blandades fast jag var försiktig. Ingen hit alltså, tyvärr, för det lät jättegott!

  • Saga123 20 augusti 2010

    Den här cheesecaken var gudomligt god. Jag tog 2,5 dl socker och gräddade den ca 1,5 timme. Den tog sin tid att göra men den blev väldigt omtyckt. Man fick vara försiktig med dom olika lagren och frysa en stund mellan varje lager. Den blev ännu godare efter 2dagar när den hade stått i kylen.

  • Djaal 2 november 2010

    Den låter ju jätte god! Ska ge mig på den när jag har tid någon gång, men kan man köpa siraps-ananasen i alla butiker? Aldrig hört talas om den förut nämligen :)

  • Metbacksfru 26 mars 2011

    Antar att hon menar pineapple in suryp - alltså konserverad ananas i "juice-sockerlag" eller vad man ska säga... *ler* Ananaskonserver finns ju i den varianten och så utan sockerlag

  • MatildaAKA 19 oktober 2012

    Testade att göra denna cheesecake för ett par veckor sen. Som många andra sa så var det rätt svårt att få lagrena att vara för sig, eftersom tårtan inte stelnade tillräckligt innan nästa lager skulle på(trots att jag ställde in kakan i frysen nästan en timme!) Turligt nog hade den iallafall stelnat när den var klar och vi skulle skära upp den, fast botten blev lite för hård av någon anledning, gick knappt att skära igenom. Sen tycker tyvärr jag och de flesta som åt cheesecaken att den inte blev tillräckligt god iallafall. God, men för mycket smaker blandade så det blev lite jolmigt och alldeles för söt. Nä inget recept jag hurrar för!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.