Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Blodpalt

(2 kommentarer)  
  • Serverar: 4-6 portioner
Skriv ut

Här kommer ett recept från min farmor. Äkta mat från Norrland. Lite svårt att ange ett exakt recept när hon aldrig använder mått när hon lagar mat.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blanda sirap blod och peppar. Tillsätt mjölet i omgångar till lagom konsistens, ej för hård. Låt stå och svälla i ca 20 min. Koka upp rikligt med vatten i en stor kastrull, tillsätt salt i vattnet. Forma smeten med matsked mot kanten av bunken och doppa ner skeden i det kokande vattnet. så att palten lossnar från skeden. Tänk på att försöka fördela paltarna i kastrullen så att de inte kokar fast i varandra. Låt koka ca 30 min, till de flyter upp till ytan.
  2. Servera med lingonsylt och smör.

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • Laserjoe 9 juni 2011

    Mäh... Gudars vad gott det var!!! Tack så mycket för ett RIKTIGT recept på palt! Jag fick leta länge innan jag hittade det här receptet, som faktiskt smakar nästan identiskt med min mormors palt! Givetvis en femma i betyg, det fanns ju inget högre... /A

  • mat-ilda 17 juli 2011

    Jätte gott....men testa att steka rimmat eller färskt sidfläsk till att äta bredvid ....det är bara såååååå in i norden gott+lingonsylt och smör .....slurrrrrrrrrrrrppp mummmma.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.