Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Bönlimpa på röda kidneybönor

 
  • Serverar: 8-16 portioner
  • Tid: 1 timme 45 minuter
Skriv ut

Bönlimpa gräddad i ugn på röda kidneybönor och taco kryddmix. Ekologiska ingredienser förhöjer smaken på all mat. Du kan även använda smeten till att göra biffar. Supergott!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Förbered dagen innan: Blötlägg bönorna över natten, häll av blötläggningsvattnet och häll på nytt vatten. Koka upp och häll av det vattnet också för att minska bönornas gasbildning i magen. Häll på nytt vatten och koka bönorna tills de är färdiga och lite mjuka, det tar ca 20-30 minuter. När bönorna är färdigkokta så häll av vattnet och låt dem svalna.
  2. Hacka den gula löken, och mixa sedan ner dem med bönorna tillsammans med den pressade vitlöken, 1 dl av rågmjölet, kesellan, taco kryddmixen och äggen, smaka av med salt.
  3. När du har mixat färdigt kan du riva moroten och osten och rör ner det i smaten.
  4. Olja en stor ugnsform eller en djup bakplåt, strö över den sista 0,5 dl rågmjöl och vinkla formen så att mjölet fastnar på sidorna och botten på formen. Häll i bönsmeten och jämna till.
  5. Grädda i ugn ca 40 minuter, 190 grader
  6. Servera med sweetchili sås, eller guacomole och en sallad.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.