Bolognese på högrev

Denna fylliga bolognese är ett långkok med ljuvlig smak och sälta från rimmat sidfläsk och salami. Bolognese på högrev tar en god stund på spisen men är väl värd mödan.

Betyg (1 röst)
Antal personer
4 port.
Bolognese på högrev

Ingredienser

2 gula lökar
3 vitlöksklyftor
150 g morot
150 g rimmat sidfläsk
250 g högrev
100 g salami
1 msk Arla smör- och rapsolja
2 msk tomatpuré
3 dl rödvin
3 msk kalvfond
400 g körsbärstomater
2 tsk oregano
ev salt och svartpeppar

Till servering:
2 dl Kvibille Svecia riven

Gör så här

Skala och hacka lök och vitlök fint.
Skala och skär moroten i små tärningar.

Ta bort svålen på sidfläsket. Skär fläsk, högrev och salami i fina tärningar.

Fräs lök, vitlök och morot i smör-& rapsolja i en gryta. Tillsätt fläsk, högrev, salami och tomatpuré och låt fräsa ytterligare ett par min.

Slå på vin och fond, lägg i tomaterna.
Koka upp, sänk värmen och låt koka 1½-2 timmar under lock.

Rör om då och då.
Smaka ev av med salt och peppar.
Servera med nykokt spagetti och riven ost.
Visningar:
10949
Sparat:
126

LIKNANDE RECEPT

Bolognese recept
Pasta Bolognese
över 2 månader
Spaghetti Bolog
av HKH
över 2 månader
Ravioli med köt..
av Nena81
över 2 månader
Ragù alla Bolog
av boz1965
över 2 månader
Godaste köttfär
av kladdus
över 2 månader
Köttfärspaj Bol..
av Cayene
över 2 månader