Bolognese på högrev

Denna fylliga bolognese är ett långkok med ljuvlig smak och sälta från rimmat sidfläsk och salami. Bolognese på högrev tar en god stund på spisen men är väl värd mödan.

Bolognese på högrev
Källa: Foto & recept: www.arla.se
Uppladdad av: MrsC
Skrivet: för över 2 månader sedan

Ingredienser

2 gula lökar
3 vitlöksklyftor
150 g morot
150 g rimmat sidfläsk
250 g högrev
100 g salami
1 msk Arla smör- och rapsolja
2 msk tomatpuré
3 dl rödvin
3 msk kalvfond
400 g körsbärstomater
2 tsk oregano
ev salt och svartpeppar

Till servering:
2 dl Kvibille Svecia riven

Betyg (1 röst)
Antal personer
4 port.
Visningar:
9519
Sparat:
107

Gör så här

Skala och hacka lök och vitlök fint.
Skala och skär moroten i små tärningar.

Ta bort svålen på sidfläsket. Skär fläsk, högrev och salami i fina tärningar.

Fräs lök, vitlök och morot i smör-& rapsolja i en gryta. Tillsätt fläsk, högrev, salami och tomatpuré och låt fräsa ytterligare ett par min.

Slå på vin och fond, lägg i tomaterna.
Koka upp, sänk värmen och låt koka 1½-2 timmar under lock.

Rör om då och då.
Smaka ev av med salt och peppar.
Servera med nykokt spagetti och riven ost.

LIKNANDE RECEPT

Bolognese recept
över 2 månader
av HKH
över 2 månader
av Nena81
över 2 månader
av boz1965
över 2 månader
av kladdus
över 2 månader
av treets
över 2 månader

LIKNANDE VIDEORECEPT

Hittade inga liknande videorecept.