Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Lantbröd från korgen

 
  • Serverar: 2 portioner
Skriv ut

Rågsikten kan bytas mot grahamsmjöl och kryddas med 1 tsk basilika eller kummin. Genom att låta bröden jäsa i korgar får man dekorativa mönster.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smula ner jästen i en bakbunke och värm vattnet och oljan till 37º. Häll lite av vätskan över jästen och lös upp den. Tillsätt resten av vätskan och salt, rågsikt och så mycket av mjölet att degen blir smidig. Arbeta degen väl, för hand eller i maskin. Strö över lite mjöl och jäs i 1 tim.
  2. Tillsätt resten av mjölet, knåda och forma två runda bröd. Lägg dem i korgarna för att jäsa i 30 min. Obs att korgarna måste vara mycket väl mjölade, annars fastnar degen.
  3. Stjälp upp bröden på en plåt klädd med bakpapper. Grädda i 225º ca 25 min. Låt svalna på galler. I brist på korgar kan man naturligtvis forma två runda bröd för hand, vilket jag alltid gör.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.