- Serverar: 6 portioner
- Tid: 40 minuter
Skriv ut
Den här soppan hittade jag receptet till i Brasilien. Blandningen av limemarinerad fisk, koriander och kokosmjölk är helt gudomlig. Jättegott och enkelt!
Instruktioner
- 1. Skär fisken i 3-4 cm stora bitar, marinera i minst en kvart i limejuice och salt.
- 2. Skala och skiva lök och vitlök tunt. Kärna ur och finhacka chilifrukten.
- 3. Fräs grönsakerna på svag värme i olivolja.
- 4. Tillsätt krossade tomater, fiskfond, persilja och koriander. Låt sjuda i 10-12 minuter.
- 5. Häll i kokosmjölk och vatten. Låt koka upp.
- 6. Sänk värmen, lägg i fisken och sjud i 7-8 minuter.
- 7. Vänd ner räkorna och låt dem bli varma.
- 8. Strimla och strö över salladslöken.
- 9. Smaka av med salt och peppar.
- 10. Servera grytan med kokt ris.
Publicerat den
23 december 2010
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Jag gjorde denna gryta idag. Bytte ut kokosmjölken mot matlagningsgrädde, krossade tomater mot färska mixade också skippade jag salladslöken. Min sambo tyckte den var ok, jag tyckte den var god och vår dotter, på 15 månader, älskade den. Hon tog 3 portioner! Så om min dotter får välja blir det en klar femma! ;)
Godaste soppan/grytan på väldigt länge. Sambon var alldeles fascinerad över alla härliga smaker. Jag kan rekommendera att göra en sås av crème fraiche, rivet limeskal, pressad vitlök och lite salt. Lägg en klick av det på soppan/grytan. Det gjorde en redan fantastisk rätt helt gudomlig!
Men hjälp vad gott! Serverade som soppa (alltså utan ris). Kommer bli nya favoriten bland fisksoppor det här! TACK!