Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Broccoli- och baconfrittata

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Hur gott som helst!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Hetta upp en medelstor nonstickbelagd stekpanna. Lägg i baconskivorna och kanperstek dem i sitt eget fett. Låt baconet rinna av på hushållspapper och torka ut stekpannan.
  2. Ställ tillbaka pannan på plattan och låt den bli varm igen. Lägg i broccolin och vattnet. Låt koka på medelvärme under lock i någon minut tills broccolin är "al dente". Slå av vattnet och ställ tillbaka pannan med broccolin i på låg värme.
  3. Lägg en klick smör i pannan, salta broccolin och fördela den jämnt i pannan. Häll försiktigt i de uppvispade äggen. Lägg tomatskivorna i ett snyggt mönster ovanpå. Låt steka under lock tills frittatan har "stannat", c:a 10 minuter.
  4. Ta pannan av värmen och lägg över frittatan på ett lagom stort fat eller tallrik. Salta lite lätt och "sprinkla" över löken. Toppa med baconet och skär upp frittatan i fyra "klyftor"
  5. Servera med en klick vitlöksfärskost.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.