- Serverar: 4-6 portioner
- Tid: 30 minuter
Skriv ut
Ypperligt sätt att servera julens mest underskattade grönsak.
Instruktioner
- Koka upp saltat vatten och häll över kålen.
Koka lätt i ca 5 minuter.
Den ska fortfarande ge tuggmotstånd.
Låt rinna av.
- Hetta upp smör och olivolja i en stor gryta, tillsätt hackad vitlök, rivet citronskal, citronsaft, rosmarin och chiliflakes.
Låt fräsa en halv minut.
Häll ner brysselkålen och vänd runt försoktigt under ett par minuter.
Smaka av med salt och blanda ner osten.
- Häll upp alltsammans på ett stort fat.
Rosta pinjenötter i en torr stekpanna och strö över.
- Servera gärna ljummet.
Publicerat den
14 december 2008
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Mycket god! Kommer att passa bra på julbordet!