Jag tycker inte om digestivebotten så jag blev jätteglad när jag hittade ett recept med mjöl och havregryn.
Tillsätt lite kakao om du vill ha chokladbotten.
Skriver också in receptet på fyllningen som jag gjorde.
Instruktioner
- Botten:
Smält smöret och tillsätt övriga ingredienser, blanda ordentligt och tryck ut degen i en form med löstagbar botten, 24 cm i diameter.
Låt vila i kylen ca 1 timme.
Grädda i mitten av ugnen, 175 grader ca 10 min. Ta ut och låt svalna. Sänk temperaturen till 150 grader.
- Fyllningen:
Vispa ost, kesella, socker och vaniljsocker till en slät smet. Vispa i äggen ett i taget.
Bryt chokladen i bitar och smält den över vattenbad eller i micron. Rör ner i ostblandningen.
Häll fyllningen över botten. Grädda mitt i ugnen ca 35 min. Fyllningen ska vara lite lös i mitten.
Låt kallna, täck med plastfolie och förvara i kylen.
- Vid servering garnera med goda bär.
Publicerat den
15 augusti 2012
Liknande recept
Skriv kommentar