En matig cheesecake med pepparrot är gott på buffébordet.
Går fint att förbereda dagen före.
Instruktioner
- Smula ner kavringen i en matberedare. Smält smöret. Häll smöret över kavringen och mixa till ett fint smul. Tryck ut smulorna i ett jämnt lager i botten på en form med löstagbar kant, 24 cm i diameter. Ställ formen i kylen.
- Lägg gelatinbladen i kallt vatten ca 5 minuter. Koka upp créme fraichen i en kastrull under omrörning. Tillsätt pepparroten och koka ca 1 minut. Ta kastrullen från plattan. Tillsätt senap, honung och salt. Låt stå och dra ca 5 minuter.
- Ta upp gelatinbladen och låt smälta i blandningen under omrörning. Sila blandningen i en bunke och blanda ner färskosten. Häll smeten i formen och ställ i kylen ca 12 timmar.
- Ta loss cheesecaken ur formen. Bred på gräddfilen och strö över riven pepparrot och finhackad gräslök.
Publicerat den
4 januari 2015
Liknande recept
Skriv kommentar