Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Cheesecake med pepparrot

 
  • Serverar: 10 portioner
Skriv ut

En matig cheesecake med pepparrot är gott på buffébordet. Går fint att förbereda dagen före.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smula ner kavringen i en matberedare. Smält smöret. Häll smöret över kavringen och mixa till ett fint smul. Tryck ut smulorna i ett jämnt lager i botten på en form med löstagbar kant, 24 cm i diameter. Ställ formen i kylen.
  2. Lägg gelatinbladen i kallt vatten ca 5 minuter. Koka upp créme fraichen i en kastrull under omrörning. Tillsätt pepparroten och koka ca 1 minut. Ta kastrullen från plattan. Tillsätt senap, honung och salt. Låt stå och dra ca 5 minuter.
  3. Ta upp gelatinbladen och låt smälta i blandningen under omrörning. Sila blandningen i en bunke och blanda ner färskosten. Häll smeten i formen och ställ i kylen ca 12 timmar.
  4. Ta loss cheesecaken ur formen. Bred på gräddfilen och strö över riven pepparrot och finhackad gräslök.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.