Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Cheesecake men bär och citrustopping

 
  • Serverar: 8 portioner
  • Tid: 5 timmar
Skriv ut

Gott!!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Kör digestivekex och pepparkakor till smulor i en mixer, smält smöret och häll ner smulorna och kör slätt. Tryck ut smulsmöret i en pajform med löstagbar botten.
  2. Rör samman philadelphiaost med socker och ägg. Tillsätt vanillinsocker och en liten nypa salt, blanda väl och häll ner i kexsmeten. Skrapa ur all smet. Baka i 175* varm ugn ca 50 minuter tills kakan bara dallrar lätt.
  3. Vispa ihop gräddfil med 2 msk socker och citronsaft, smaka av om du vill ha det lite sötare. Häll försiktigt gräddfilsblandningen över ostkakan och baka ytterligare 10 minuter. ta fram och låt svalna helt i kylskåp ca 4 timmar.
  4. Rör ut majsenamjöl i 2 msk kallt vatten och häll i en kastrull med 1 liter bär och strösocker. Koka upp och blanda väl, låt sjuda ett par minuter tills det tjocknat, låt det kallna helt.
  5. Vid servering, bred ut de kalla kokta bären och garnera med resterande bär. Servera och njut!

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.